Северноатлантическият алианс се готви да проведе най-големите си военни учения в

...
Северноатлантическият алианс се готви да проведе най-големите си военни учения в
Коментари Харесай

Атака срещу Полша: НАТО се готви за най-мащабните учения от Студената война насам

Северноатлантическият алианс се готви да организира най-големите си военни учения в Полша от края на Студената война. Маневрите " Дракон 24 " ще стартират на 25 февруари - втората годишнина от офанзивата на Русия против Украйна - и ще приключат на 14 март. 

Според информация от командването на полската войска сюжетът на учението допуска боен отговор на нахлуване от изток против Полша, съобщи на 21 ноември полската организация Rzeczpospolita. Подготовката за осъществяване на " Дракон-24 " на полигони в регионите на Дравско, Нова Демба, Бемово Писке, както и отвън военни зони, към този момент е в разгара си.

В ученията ще вземат участие 15 хиляди полски бойци и няколко хиляди военнослужещи от съюзническите страни. Общо са към 20 хиляди от девет страни, в това число американци, британци, французи, германци, испанци и турци.

Те включват батальон от 3-та пехотна дивизия на Съединени американски щати, ситуиран в Полша. От полска страна главните сили ще бъдат изпратени от сухопътни сили: по-специално 11-та любуска бронирана конница и 16-та померанска механизирана дивизия.

Въоръжените сили ще разполагат с 3500 единици техника, в това число към 100 верижни машини. В маневрите ще вземат участие по-специално танкове Abrams и K2, пускови установки Chunmoo и HIMARS, самоходни артилерийски системи Krab и K9. Освен полски танкове в ученията ще вземат участие американски, испански и френски танкове.

Освен това в маневрите ще вземат участие военнослужещи от специфичните сили, териториалната защита, военновъздушните сили и военноморските сили. Не е изключено за присъединяване в ученията да бъдат извикани и резервисти.

" В първия стадий на Dragon-24 бойците ще работят в действителността на спешна обстановка, а във втория стадий - по време на отбранителна интервенция. Сценарият допуска, че страната ни е била нападната от изток. Предисторията, която взехме за това учението е въодушевено от събитията в Украйна “, подчертаха полските военни.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР